In dit artikel leggen we uit wat een zwangerschapskussen is en hoe je het kunt gebruiken om je zwangerschap te ondersteunen. In een mum van tijd slaap je weer rustig!
Welke invloed heeft zwangerschap op de slaap?
Het kan een uitdaging zijn om 's nachts in slaap te vallen als er zich een baby in je ontwikkelt. Stress kan ervoor zorgen dat je onrustig wordt en de lichamelijke veranderingen die je lichaam doormaakt kunnen een ontspannen slaap in de weg staan.
Je bent niet alleen. Naar schatting heeft minstens de helft van de zwangere vrouwen last van slapeloosheid, wat ongewenst is voor zowel de moeder als de baby. Volwassenen hebben 7-8 uur slaap nodig, maar als je zwanger bent, moet je proberen meer te slapen.
Voldoende slaap krijgen is om verschillende redenen moeilijk als je zwanger bent. Hier zijn een paar dingen die je slaap kunnen verstoren.
Hormoonveranderingen
Je veranderende hormonen zijn een van de redenen waarom je moeite hebt om genoeg te slapen. Het progesteronniveau stijgt tijdens het eerste trimester en daardoor kun je je vermoeider voelen dan normaal.
Lichamelijk en geestelijk leed
Het is moeilijk om een comfortabele houding te vinden tijdens de zwangerschap, vooral als je op je buik slaapt. Je kunt midden in de nacht wakker worden om van houding te veranderen, wat moeilijker kan worden naarmate je zwangerschap vordert.
Je kunt ook wakker worden van krampen in je benen door een gebrek aan mineralen of door het rusteloze-beensyndroom. Niet onverwacht moet u vaker naar het toilet omdat de baby op uw blaas drukt.
Verhoogd zuur en branderig gevoel
De spijsvertering neemt af en brandend maagzuur en constipatiesymptomen worden erger, vooral aan het einde van de zwangerschap.
Het is belangrijk om te onthouden dat slaap essentieel is voor een gezonde zwangerschap. Als u maatregelen neemt om uw slaap te verbeteren, zullen zowel u als uw kind daar baat bij hebben.
Wat is een zwangerschapskussen?
Zwangerschapskussens zijn hoofdkussens ter ondersteuning van het lichaam die ideaal zijn om in te liggen, waardoor het comfort en de nachtrust worden verbeterd. Zwangerschapskussens zijn een van de
zwangerschapsbenodigdheden die comfort bieden tijdens de zwangerschap omdat ze ontworpen zijn om de typische pijnen en ongemakken van de zwangerschap te verlichten, vooral lage rug- en heuppijn.
Een fijn zwangerschapskussen kan je helpen om de gewenste slaap te krijgen. We begrijpen dat je al veel kussens op je bed hebt liggen. Maar als je zwanger bent, wil je er waarschijnlijk nog een.
Zwangerschapskussens variëren in vorm en grootte. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien als alfabetsoep. Zwangerschapskussens zijn er in drie vormen: C, J en U. Maar ongeacht de vorm, zijn zwangerschapskussens ontworpen om ongemak te minimaliseren zodat je rustiger kunt slapen.
Een U-vormig zwangerschapskussen is speciaal ontworpen om zich aan te passen aan de rondingen van uw lichaam in ontwikkeling, zodat u uw wervelkolom kunt corrigeren en uw heupen, rug en buik kunt ontlasten. In tegenstelling tot J- en C-vormige kussens kunt u zich met het U-vormige kussen omdraaien zonder te bewegen.
J-vormige en C-vormige kussens zijn daarentegen juist kleiner dan U-vormige kussens. Je kunt ze gebruiken om je voor- of achterkant te ondersteunen, maar niet tegelijkertijd. Ze nemen minder plaats in op het bed en zijn minder duur.
Hoe gebruik je een zwangerschapskussen tijdens de zwangerschap?
Laten we het eens hebben over hoe je een zwangerschapskussen kunt gebruiken als prenataal slaapmiddel. Hoewel je partner je nieuwe kussen misschien weggooit, moet je hem eraan herinneren dat het zowel jou als je baby helpt om de nodige rust en slaap te krijgen.
Een veelgebruikte manier om een U-vormig kussen te gebruiken is om het tijdens het slapen om jezelf heen te wikkelen en je hoofd erop te leggen. Dit zorgt ervoor dat het kussen zowel je bult als je rug ondersteunt.
Als je een J- of C-vormig kussen hebt, laat het dan langs je voorkant lopen om je bult te ondersteunen of langs je rug met de kromming van het kussen tussen je benen.
Hier zijn nog een paar manieren om deze handige kussens te gebruiken:
- Als je op bed ligt, schuif het kussen dan onder je bult en rond je rug. Dit verlicht de druk op je ontwikkelende buik.
- Leg het kussen onder je knieën om de druk op je ruggengraat te verlichten terwijl je op je rug ligt.
- Als je brandend maagzuur hebt, leg dan het kussen onder je hoofd en til het een beetje schuin op. Dit kan helpen om brandend maagzuur te verlichten.
Beter slapen tijdens de zwangerschap
Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde zwangerschap en als je weet hoe je een zwangerschapskussen moet gebruiken, kun je een rustigere nacht tegemoet gaan.
Leg het kussen onder je bult, rug of allebei als je slaapt, of wikkel het om je heen als je leest of uitrust. Je kunt het zelfs gebruiken om borstvoeding te geven.
Kies voor comfort, ondersteuning en rustgevende nachten met ons eersteklas zwangerschapskussen.
MOMIE Zwangerschapskussen is ontworpen om het allemaal te doen, dankzij het afneembare verlengstuk (dat een U-vorm, C-vorm of J-vorm kan hebben). Het is ook volledig ademend, met een ondersteunende schuimachtige vezelvulling en een uitstekend oppervlak van biologisch katoen.
Stap over op MOMIE, het zwangerschapskussen dat speciaal voor jou en je groeiende buik is gemaakt.
Tijdens je hele zwangerschap biedt het MOMIE-zwangerschapskussen volledige ondersteuning, in tegenstelling tot andere kussens die alleen nuttig zijn in het eerste trimester. MOMIE past zich aan uw veranderende behoeften aan, of u nu net begint of uw uitgerekende datum nadert. Door zijn unieke vorm biedt het kussen comfort zonder de oncomfortabele pasvorm van conventionele kussens.
MOMIE zwangerschapskussen is lichtgewicht en behoudt de essentiële ondersteuning die uw rug, buik en nek nodig hebben. Omdat MOMIE klein is en weinig ruimte inneemt, past het goed bij uw bed zonder uw slaapruimte in te nemen.
De hoogwaardige hoezen zijn machinewasbaar, zodat u met minder werk uw kussen schoon en fris kunt houden.
Ervaar het verschil met MOMIE: uw beste keuze voor comfort tijdens uw zwangerschap.
Er wachten u zoete dromen!
Veelgestelde vragen
1. Is het oké om op je rug te slapen met een zwangerschapskussen?
Een zwangerschapskussen biedt een comfortabelere zijligging en helpt om platliggen te voorkomen. Een zwangerschapskussen ondersteunt zowel de voor- als de achterkant, waardoor rollen in een platliggen positie wordt voorkomen. Zelfs als u iets verhoogd bent, wordt het als veilig beschouwd.
2. Kun je op je buik slapen met een zwangerschapskussen in je handen?
De meeste zwangere vrouwen vinden het lastig om op hun buik te slapen. Daarom is een zwangerschapskussen ontworpen voor comfortabele zijliggingen, wat zorgt voor zwangerschapscomfort.
3. Hoe kan ik slapen met een zwangerschapskussen om heuppijn te verlichten?
Eén houding is om een lang kussen of een zwangerschapskussen tussen uw bovenbenen te plaatsen, zodat er ruimte ontstaat tussen uw bekken en heupen.
4. In welke maand kan ik het beste een zwangerschapskussen gebruiken?
Zwangerschapskussens verlichten ongemak en hun gelijkenis met een knuffel verbetert de stemming. Het is ideaal om een zwangerschapskussen te kopen aan het einde van het eerste trimester of het begin van het tweede trimester.